• Grand Prix Landau - Axel
  • Grand Prix Tholen - Scherpenisse
  • Grand Prix Zwemschaak - Goes
  • Grand Prix HWP - Sas van Gent
  • Grand Prix Pepernoten - Vlissingen

De ZSB vraagt aandacht voor de volgende oproep van de organisatie van het HZ-schaaktoernooi:

 

Beste Zeeuwse schakers,

 

De 22e editie van het HZ-schaaktoernooi wordt van 4 tot en met 11 augustus 2018 gespeeld in het gebouw van de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. In de loop der jaren heeft dit toernooi een goede positie verworven in de carrousel van zomertoernooien in Nederland en België.

De Stichting Schaak Walcheren, de organisatie achter het toernooi, is al druk doende met de voorbereidingen voor de nieuwe editie. Net als bij eerdere edities zet de organisatie in op een aansprekend deelnemersveld uit binnen- en buitenland. De organisatie verwacht ook weer een flink aantal Zeeuwse deelnemers.

Het toernooi van 2017 was spannend en geslaagd. Minder geslaagd is dat de laatste jaren sprake is van teruglopende sponsoring en daarnaast een toename van kosten. Zo geven overheden geen subsidie meer en moet sinds 2017 tijdens het toernooi professionele EHBO beschikbaar zijn. Voor dat laatste moet de organisatie een bijdrage voldoen.

De organisatie, die al jaren wordt gedragen door de inspanningen van vele vrijwilligers, wil graag dat het mooie HZ-toernooi ook de komende jaren zijn vooraanstaande positie op de zomerse schaakkalender kan vasthouden. Voor dat doel is verbetering van de financiële positie van de organisatie een belangrijke voorwaarde. De stichting doet daarom een beroep op alle Zeeuwse schakers om haar dit jaar te helpen met een financiële bijdrage. Als Zeeuwse schakers ieder éénmalig bijvoorbeeld € 15,- (elk ander bedrag is uiteraard ook welkom) en met elkaar bijvoorbeeld € 1.500,- zouden willen bijdragen, zou dat een mooie stap zijn voor de toekomst van het toernooi.

Wat krijgt u voor uw bijdrage? U geeft met uw steun het HZ-toernooi een stabielere basis en Zeeland wordt, ook voor schakers, op de toeristische kaart gezet. Geweldig is immers de combinatie van overdag zon, zee en natuur en in de avond een aansprekend schaaktoernooi. Daarnaast heeft u als Zeeuwse schaker ook nog de kans in een ronde met een grootmeester de schaakdegens te mogen kruisen.

Uw bijdrage kunt u, het liefst voor 1 juni a.s., overmaken naar de bankrekening van deStichting Schaak Walcheren, onder vermelding van “Publieksfinanciering HZ –schaaktoernooi 2018”.  Het rekeningnummer is NL56 RABO 0117 0969 62 ten name van de Stichting Schaak Walcheren.

Voor uw bijdrage zegt de Stichting u bij voorbaat dank.

Namens de Stichting Schaak Walcheren,

Carl Schoor, voorzitter                                                Hans Groffen, bestuurslid

Maarten Westerweele, secretaris                               Corné Boogaard, bestuurslid

Alex Nagelhout, penningmeester                               Gerard de Winter, bestuurslid